Ruokaa, ei rakettitiedettä: Uuden sadon herkkuja


Teksti ja kuvat: Emilia Raunio

Uuden sadon kesäkeitto

(neljälle)

  • 2 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 2 dl herneitä
  • pieni kukkakaali
  • 10 palkoa vihreitä papuja
  • 8 dl vettä
  • 2 dl kaura-­ tai kookoskermaa
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • tuoretta persiljaa koristeluun.

Pese vihannekset ja kuutioi ne suupaloiksi. Kiehauta vesi ja lisää vihannekset joukkoon.

Keitä kasvikset pehmeiksi ja lisää kaura­ tai kookoskerma sekä mausteet. Anna hautua vielä hetki ja tarjoile kesäpäivän kunniaksi.

 

Raikas vadelmasorbetti

  • 2 kypsää banaania
  • 200 g vadelmia.

Kuori banaanit ja pilko pakasterasiaan pieniksi paloiksi. Laita pakastimeen jäätymään yön yli.

Valmista sorbetti juuri ennen tarjoilua. Ota banaani sulamaan ja lisää vadelmat joukkoon, kun banaanit ovat hieman pehmenneet. Soseuta kuohkeaksi sorbetiksi sauvasekoittimella.

Raparperipiirakka

Pohja

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl täysjyvävehnä­- tai tattarijauhoja
  • 2­–3 dl makeuttamatonta kaurajuomaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,5 tl kardemummaa.

Täyte

  • 4 dl raparperikuutioita
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria.

Sekoita piirakkapohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä öljyttyyn piirakkavuokaan.

Asettele raparperikuutiot, kaneli ja sokeri pohjan päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

KATSO MYÖS