Ruokaa ei rakettitiedettä: Sadonkorjuun kesäkurpitsasalaatti


Teksti ja kuva: Emilia Raunio

Kesäkurpitsasatoa on saanut niittää jo kuukauden päivät. Toisinaan tekee mieli raikasta ja kevyempää ruokaa. Tämä salaatti on nopea ja mutkaton herkku. Se on helppo pakata myös evääksi, koska se soveltuu kylmänä nautittavaksi.

Kesäkurpitsasalaatti

(2 henkilölle)

  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g kiinteää tofua
  • 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna + öljyä 2 rkl
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • oksa varsiselleriä, kourallinen tuoretta basillikaa tai korianteria
  • ripaus suolaa ja chiliä.

Suikaloi kulhoon juustohöylällä kesäkurpitsasta pituussuunnassa ohuita pastamaisia suikaleita. Lisää joukkoon sitruunamehu, omenaviinietikka ja aurinkokuivatut tomaatit sekä yrtit ja sekoita. Paista mausteet ja tofu rapeaksi öljyssä. Asettele kesäkurpitsat lautasille ja asettele tofupaistos päälle.

 

KATSO MYÖS