Ajankohtainen Pihka-tehtävä: Linnut tutuiksi


Tähdet: 1–2
Aika: ympäri vuoden
Kesto: tarpeen mukaan
Tarvikkeet:

● kiikari
● lintukirja
● muistiinpanovälineet
● (kamera ja/tai piirustusvälineet)

 

Tutustu lintuihin ja lintuharrastukseen! Linnuista voi aina oppia uutta, mutta tämän tehtävän voit suorittaa yhden tai kahden tähden laajuisena. Tehtävä on suoritettu, kun nämä kohdat täyttyvät:

Yhden tähden tehtävä (perustehtävä):

● olet käynyt ainakin kahdesti vähintään puolen tunnin mittaisella linturetkellä ja

● olet havainnut joko vähintään viisi itsellesi uutta lintulajia tai yhteensä vähintään 20 lintulajia (tuttuja tai uusia).

Kahden tähden tehtävä (laajennettu tehtävä):

● olet käynyt ainakin kolmesti vähintään puolen tunnin mittaisella linturetkellä ja

● olet havainnut joko vähintään 10 itsellesi uutta lintulajia tai yhteensä vähintään 40 lintulajia (tuttuja tai uusia).

 

Itsellesi uusi lintulaji tarkoittaa lajia, jota et ole ennen nähnyt tai kuullut. Pidä kirjaa havaitsemistasi linnuista, jotta pysyt selvillä, montako lajia olet nähnyt. Jos perustehtävän suoritettuasi päätätkin tehdä tehtävän laajempana, voit laskea suoritukseen mukaan jo siihen mennessä tehdyn työn (eli jos olet jo käynyt kahdella retkellä ja havainnut 20 lajia, vielä yksi retki ja 20 lisälajia riittävät).

Vinkkejä!

● Lajeja löytyy eniten, jos retkeilet erilaisissa ympäristöissä (pihoilla, metsissä, pelloilla jne.). Helpointa on aloittaa oman lähiympäristön linnuista.
● Lähes koko Suomessa järjestetään linturetkiä ja muuta harrastustoimintaa. Voit mainiosti osallistua järjestetyille retkille tätä tehtävää varten.

www.luontoliitto.fi/pihka

KATSO MYÖS