Toimitus


PÄÄTOIMITTAJA, TOIMITUSSIHTEERI

MILLA AALTO
milla.aalto(ät)luontoliitto.fi

ANNA STENIUS
anna.stenius(ät)luontoliitto.fi

ULKOASU

STUDIO MERILEENA MARIA
mm(ät)merileenamaria.com

AVUSTAJAT

Haluatko avustajaksi? Ota yhteyttä päätoimittajaan tai toimitussihteeriin! Toimituksen käytössä on oma sähköpostilista, jossa tiedotetaan tarjolla olevista juttuaiheista, lehden suunnittelukokouksista ja muusta mukavasta.

Kirjoittajat vastaavat itse artikkeliensa sisällöstä, eivätkä lehdessä tai verkkosivulla julkaistut tekstit edusta Luonto-Liiton virallista kantaa, ellei toisin mainita.

Tietoa avustajille


 

 Numero  Juttujen DL Taitto alkaa Ilmestyy (vk)
1/21 25.1.2021 8.2.2021 8-9
2/21 3.5.2021 10.5.2021  22
3/21  9.8.2021  23.8.2021  36
4/21  tbc  tbc  tbc

JUTTUJEN LÄHETTÄMINEN TOIMITUKSEEN

Lähetä teksti liitetiedostona, tallennusmuodossa .doc tai .rtf tai jaa se pilvipalvelussa. Laita lisäksi sähköpostin viestikenttään kopio itse juttutekstistä.  Juttu lähetetään toimitussihteerille ja päätoimittajalle osoitteisiin: anna.stenius(at)luontoliitto.fi ja milla.aalto(at)luontoliitto.fi

Tapahtumatiedot Sami Säynevirralle, ks. alla.

JUTTUJEN PITUUKSISTA

  • Sivun juttu noin 2000 merkkiä
  • Aukeama noin 4000–5000 merkkiä
  • Kolme sivua 6000–7000 merkkiä
  • Kolumni 1800 merkkiä
  • Teosarvostelu 500–1000 merkkiä

Kaikki mitat ovat max-mittoja, välilyönnit lasketaan merkeiksi. Jos kirjoitusohjelmassa ei satu olemaan merkkimäärälaskuria, laske rivillä olevat merkit ja kerro ne rivien määrällä. Noudata päätoimittajan tai toimitussihteerin kanssa sovittua maksimipituutta!

KUVIEN LÄHETTÄMINEN TOIMITUKSEEN

Kuvien tulee olla resoluutioltaan 300 dpi tai mahdollisimman suurikokoisia.

Kuvat voi toimittaa jpg-tai tiff-muodossa. Älä käsittele tai rajaa kuvia itse. Digikuvat lähetetään toimitussihteerin sähköpostiin tai jaetaan pilvipalvelun kautta. Älä lähetä kerralla yli 8 megatavua tiedostoja, sovi isoista lähetyksistä etukäteen.

Ole tarkkana kuvatiedostojen nimeämisessä. Nimeä jokainen kuva juttusi työnimellä ja juoksevalla numerolla, esimerkiksi saimaannorppa1 ja saimaannorppa2. Älä käytä kuvien nimissä ääkkösiä. Kirjoita juttuusi leipätekstin perään kuvatekstit jokaiseen kuvaan. Käytä tässä niitä nimiä joilla olet kuvat nimennyt.

TAPAHTUMATIETOJEN LÄHETTÄMINEN TOIMITUKSEEN

Piirien, toimintaryhmien tai muiden Luonto-Liiton toimijoiden tapahtumat, joista halutaan ilmoittaa Nuorten Luonnossa, toimitetaan järjestöpäällikkö Sami Säynevirralle (sami.saynevirta(ät)luontoliitto.fi). Tapahtumatiedot lähetetään viimeistään lehden taiton alkuun mennessä (katso päivämäärät yo taulukosta)

KATSO MYÖS