Intoa ja ideoita Aktivistipäiviltä


Viimevuotiset Aktivistipäivät saivat jatkoa lauantaina 20.3. reilun neljänkymmenen luontoliittolaisen kokoontuessa Helsinkiin vaihtamaan ajatuksia.

Tiivis, mutta sisällöltään rikas ja antoisa aikataulu haukkasi kokonaisen päivän aamuyhdeksästä iltaan asti, mutta paikan päällä udellun palautteen perusteella tämä nähtiin vain hyväksi asiaksi: yksipäiväisenä kynnys osallistumiseen on huomattavasti matalampi kuin koko viikonlopun mittaiseen tapahtumaan.

Tänä vuonna keskiössä olivat matalan kynnyksen aktivismi ja mediakampanjan toteuttaminen. Ensin mainittua alusti Minna Sumelius, jälkimmäisestä esitelmöimään oli saapunut Oikeutta eläimille -järjestön aktiiveja.

Inspiroivien esitelmien synnyttämiä ideoita työstettiin pienryhmissä ja vaikuttaisi päiviltä tarttuneen monenlaista käytännönkin ajatusta nykyiseen ja tulevaan toimintaan. Siinä määrin runsasta satoa tuntui jo pienen hetken pohdinnan tuloksena karttuneen. Juuri tässä Aktivistipäivät osoittavatkin arvonsa, ne toimivat tilannekatsauksena nykyiseen ja innostuksena tulevaan.

Virallisemman ohjelman jälkeen siirryttiinkin päivän viihtellisempään osuuteen, nimittäin poskettomaan Aktivistinapakymppiin! Tässä koko perheen pläjäyksessä kanssatoimijankipeät aktivistit etsivät rinnallensa toimintatukea juontaja ”Karin” ja sukupuolineutraalin teknologian johdattelemina. Pääpalkintona voittajaparille ojennettiin yhteinen matka Äänestä ydinvoima historiaan -mielenosoitukseen. Lisäksi Aktivistipäivillä myönnettiin Luonto-Liiton perinteikkäät ansiomerkit. Onnea ja kiitos tunnustetuille aktivisteille!

Teksti: Harri Kuokkanen

KATSO MYÖS