Eriskummalliset naapurit


Kerrostalon elämä on yhtä kuin monenkirjavia ihmisiä, tarinoita ja tapahtumia pienessä, kompaktissa tilassa. Naapuriapu tuo hyvän mielen ja erilaisiin ihmisiin tutustuminen avartaa parhaimmillaan maailmaa suoraan kotioven kynnyksellä.

Naapurisopu voi kuitenkin olla koetuksella, jos ohuen seinän tai katon taakse saa erityisen äänekkään tai aivan erilaista elämänrytmiä viettävän yksilön. Mikä neuvoksi, kun naapurin ärsyttävät elämänäänet tunkeutuvat omalle reviirille ilman lupaa?

Tällä erikoispalstalla taloyhtiön isännöitsijä paljastaa lukijoillemme kolme asukkailtaan tullutta kiperää kirjettä. Tunnistatko kuvasta kirjeiden henkilöt tai muita sinulle ennestään tuttuja naapurihahmoja?

Kirje 1:

Hyvä isännöitsijä,

Kerrostalomme elämä on mennyt viime aikoina aivan mahdottomaksi! Sen jälkeen kun eräs nimeltämainitsematon herrahenkilö muutti taloon, en ole saanut juoda päiväkahvejani kertaakaan rauhassa ilman ainaisia bossanovarytmejä seinän takaa! Iskelmäradion virittäminen täysille äänitehoille ei sekään riitä peittämään läpitunkevaa torvea. Voisiko taloyhtiön sääntöjen nojalla asukkaan häätää yleisrauhan häiritsemisen vuoksi tai vähintäänkin pakottaa hänet asentamaan erikoisvalmisteiset lattialevyeristeet asuntoonsa? Myös asunnon 18 herralle voisi antaa huomautuksen toistuvasta juhlimisesta vielä iltahiljaisuusajan jälkeen!

Toiveikkain terveisin, Hilja Herkkähermo

Kirje 2:

Arvoisa herra isännöitsijä,

seinänaapurini, nuoren opiskelijaneiti Annan vieraana on hyvin usein viime aikoina käynyt miesseuraa. Mielelläni antaisin nuorenparin rakkauden kukkia, mutta en saa öisin unta kuulolaitteeni poistosta huolimatta, kun seinän takaa kantautuu mitä voimakkaimpia ääniä. Tilanne on hyvin kiusallinen, ymmärrättehän! Olisikohan teidän mahdollista isännöitsijän arvovaltanne turvin huomauttaa Anna-neidille hienovaraisesti asiasta? En itse tohdi ottaa näin arkaluontoisia asioita puheeksi hississä tervehtiessämme, vaikka tilanne aiheuttaakin minulle jatkuvaa univajetta.

Kunnioituksella,

Kyllikki Kyylänen

Kirje 3:

Tiedote isännöitsijälle:

Yläkerran Finnhits 8 -esitys ylitti melurajan eilen klo 19:56. Varoituskirje lähetetty asianomaiselle. Asunnosta 42 kuului huolestuttavaa huutoa ja riidan ääniä klo 20:59–21:32 samana iltana. Poliisivoimat saapuivat hälytyssoitosta rauhoittamaan tilannetta. Asunnon 3 rasavillit kaksoset harjoittivat tänään iltapäivällä pihakatoksen polkupyöriin kohdistuvaa ilkivaltaa. Tapauksesta tehty rikosilmoitus. Jatkuvat vesiputkien äänet antavat aihetta epäillä alkavaa kosteusvauriota asunnossa 49. Kosteusmittaus tilattava!

Raportti 29. tammikuuta 2014Urpo Urkkija

 

Naapurit_nana

 

Teksti: Iitu Kiminki

Kuva: Nana Sjöblom

KATSO MYÖS